Jak se naučit fermentovat zeleninu, mléčný kefír a nápoje?

Přichystal jsem si pro vás malý a jednoduchý mini fermentační kurz, který vás naučí fermentaci zeleniny, mléčného kefíru, luštěnin a výrobu tibi limonády. Kurz je pro každého, kdo se chce naučit fermentovat! Kurz je zaměřen hlavně na praktické ukázky výroby v domácích podmínkách. Recepty zvládne naprosto  každý! Hlavní myšlenkou tohoto kurzu je naučit se fermentovat SNADNO a BEZ ZBYTEČNÝCH ZAČÁTEČNICKÝCH CHYB. Naučíte se hned několik druhů fermentace.  Díky veškerým znalostem obsažených v kurzu si pak zvládnete vyrobit i mnohem náročnější fermenty úplně sami. Nově však najdete v kurzu i téma bylin. Tedy fermentace bylin, bylinné fermenty, oxidované čaje či výrobu pampeliškové kávy a mnoho dalších studijních materiálů.

Co všechno za otázky vám dokáže kurz snadno zodpovědět?

Hledáte něco, co opravdu využijete v rodinné domácnosti?

Kurz je jednoduchý a díky němu dokáže každý vyfermentovat naprosto cokoliv. Hravě to využije celá rodina a i děti to bude bavit.

Co je to mikrobiom a proč je důležité o něj pečovat?

Jak vyrábět mléčný kefír, využívat syrovátku, vyrobit kefírový sýr nebo dokonce svůj vlastní domácí jogurt?

Jak hravě vyrobit a dochutit vodní kefír nebo-li TIBI limonádu a ještě, aby perlila?

Jak zvládnout fermentaci ve vlastní šťávě jako je například zelí, kimči, pickles a další dobroty?

Jak se zvládnout fermetaci v solném nálevu, tedy lacto-fermentaci? Jak udělat kvašáky nebo cibulku do burgru?

Jak si připravit luštěniny a pseudoobiloviny, aby nás netrápilo nadýmání, bolest břicha nebo dokonce prdění?

Lze fermentovat byliny? Jak byliny poznám a co z nich mohu vytvořit pro svojí podporu?

Chceš si vyrobit kávu z pampeliškového kořene a nevíš jak?

Trápí tě trávení a nechceš pořád kupovat předražená probiotika?

Jak snížit antinutrienty v semínkách, luštěninách nebo pseudoobilovinách? Jak je klíčit a máčet?

Jaké moduly najdete ve fermentační kurzu?

Modul 1

Co je to mikrobiom a proč je pro nás důležitý? Jaké druhy mikrobiomu máme? A jak o něj pečovat?

Modul 2

Recepty a postupy na fermenty s mlékem a to například výroba kefíru, sýru a nebo domácího jogurtu.

Modul 3

Výroba tibi limonády krok za krokem s recepty a postupy pro snadnou orientaci a skvělou chuť.

Modul 4

Fermentace zeleniny ve slaném nálevu jako jsou kvašáky, cibulka do burgru či kvašená mrkev.

Modul 5

Fermentace zeleniny ve vlastní šťávě krok za krokem jako je zelí. Zvládnete tak i kimči nebo třeba pickles .

Modul 6

Příprava luštěnin a pseudoobilovin pro lepší trávení a snížení obsahu nevhodných antinutrientů .

BONUSOVÝ MODUL

Projdete si téma byliny, jak s nimi pracovat, dělat fermenty, tinktury, čajové směsi. Jak je v přírodě najít a poznat a hlavně k čemu která bylina je a jak jí nejlépe využít pro svůj prospěch!
fermentační worksho

Kurz si již zakoupilo více než...

+ 1

zákazníků

Kurz obsahuje:

Co na kurz říkají účastníci ?

FERMENTAČNÍ KURZ

Přístup do kurzu je udělen trvale. Obsahuje 60+ A4 PDF stránek, 14+ fermentačních videí, hodinový webinář na téma "mikrobiom" a 2 hodinový webinář na téma " 21 nejznámějších českých bylin" a jejich plné využití.