Fermentační blog

Fermentace je stará technika, která se využívá k výrobě potravin s vysokým obsahem prospěšných bakterií. Tyto bakterie pomáhají podpořit zdraví trávicího systému a celkově zlepšit naše zdraví. Na tomto blogu se dozvíte vše potřebné o fermentaci a jak ji začlenit do svého každodenního života.

Zjistíte, že fermentace není složitá a že můžete snadno vyrobit mnoho druhů fermentovaných potravin, jako je kimchi, kefír a kombucha, doma. Tyto potraviny nejen chutnají dobře, ale také vám pomohou udržet vaše zdraví a vitalitu.

Dále se dozvíte informace o benefitech fermentace, jako je například podpora trávení, zvýšení imunity a snížení stresu. Pochopíte, jak fermentaci začlenit do svého jídelníčku a jak ji kombinovat s jinými zdravými stravovacími návyky.

Nechte se inspirovat a dozvědět se vše o fermentaci na tomto blogu. Získejte všechny potřebné informace pro začlenění fermentace do svého zdravého životního stylu.
Search

Nakládané vs. fermentované: Co je lepší pro zdraví našich střev?

Co jsou fermentované potraviny? Fermentace je přirozený proces, při kterém mikroorganismy, jako jsou bakterie a kvasinky, přeměňují cukry na kyseliny, plyn nebo alkohol. Tento proces zlepšuje...

Syndrom propustného střeva

Syndrom propustného střeva: Co to je a jak ho léčit? Příznaky a příčiny syndromu propustného střeva Co je vlastně syndrom propustného střeva? Představte si své střevo jako důmyslně postavenou zeď...

Jak nakupovat zeleninu pro úspěšný začátek fermentace?​

Jak nakupovat zeleninu pro úspěšný začátek fermentace?​ Zelenina je základní surovinou pro výrobu domácích fermentovaných dobrot. Ale jak zajistit, že zvolená zelenina bude ideální pro tento proces...

Jak správně umýt zeleninu pro kvalitní fermentaci?

Jak si připravit zeleninu z konvenčního zemědělství? V dnešní době, kdy jsme bombardováni informacemi o výživě a zdravém životním stylu, není tajemstvím, že zelenina je klíčovou součástí vyvážené...

Fermentované potraviny o nichž nevíte, že se fermentují

Fermentované potraviny jsou čím dál známějším fenoménem. Většina lidí už dnes ví, co to jsou například kvašáky, kvašené zelí, řepný kvas, nebo i modernější pickles. Existuje však hned několik těch, o...

Proč pít kombuchu: Kofein a benefity pro zdraví

Proč pít kombuchu: Zdravá alternativa ke klasickým limonádám Kombucha je fermentovaný čaj, který získává stále větší popularitu díky svým zdravotním přínosům a osvěžující chuti. Proč bychom měli pít...

Co vědět při výběru fermentovaných produktů?

Na co si dát pozor při výběru fermentovaných produktů v obchodě? Určitě je dobré se zorientovat, jaké fermentované produkty můžeme sehnat v obchodech, tak aby jsme si vychutnali všechny jejich...

Řepný kvas: Zdravý a chutný fermentovaný nápoj

Význam a přínosy řepného kvasu Řepný kvas je jedním z nejoblíbenějších a nejjednodušších fermentovaných nápojů na výrobu. Pravděpodobně pochází z Ruska či východní Evropy. Pokud máte rádi zeleninové...